Како да склопимо савршену комбинацију - 4 лака корака

29.7.24

 


Сви смо се нашли у тој ситуацији - кад стојимо дуго испред нашег ормара и не знамо шта да обучемо. Онда испробавамо неколико верзија нашег жељеног изгледа за тај дан, али ниједном нисмо баш задовољне. Да ли вам се некад десило да толико комбинација испробавате да се задржите испред ормара и сат времена?! Нама јесте!


Уистину, прављење комбинација треба вежбати. Морамо да знамо какав је наш стил и како желимо да се представимо свету. Морамо да пратимо модне часописе и да будемо у току са трендовима. Али, постоји неколико лаких начина како да склопимо савршену комбинацију док градимо наш стил.


Само су вам потребна 4 корака да направите савршену комбинацију, и то без куповине нове одеће.



1. Изаберите ваш главни комад



Као што глумци могу да имају главну улогу, тако и нама омиљени комад треба да има главну улогу у нашој комбинацији. Ово је најлакши начин да започнете ако немате инспирацију за ваш изглед. Изаберите један комад одеће који бисте желеле да носите, и градите целу комбинацију око тог комада. То не мора да буде упечатљив комад, може да буде и класичан, као што су фармерке. Значи у том случају бирамо све што се слаже уз фармерке.



2. Изаберите ваше слојеве




Следећи корак је додавање других слојева главној звезди комбинације. За овај корак можете користити инспирацију са интернета или да саме тестирате шта сте слаже уз главни комад једноставним испробавањем.


Уколико изаберете интернет верзију, можете користити Пинтерест. Требаће вам мало знања енглеског језика. Замислимо да желимо да градимо комбинацију око црног шорца. Онда на Пинтересту тражимо аутфит са тим комадом (black shorts outfit). Нађемо комбинацију која нам се свиђа и покушамо да је рекреирамо на наш начин и са комадима које имамо.


Други начин може бити лак ако одмах нађемо шта нам се свиђа. Важно је да знамо нека стилска правила која се најбоље покупе читајући сајтове или магазине о моди, где константно добијамо инспирацију и идеје које ћемо касније интрепетирати на наш начин. Можете видети доста идеја и на нашој Пинтерест страници, где сваки дан додајемо изгледе који нас инспиришу. 



3. Стилизујте вашу комбинацију



Стилизовање готове комбинације захтева мале детаље. Да упашете кошуљу или мајицу, уместо да буде опуштена. Да заврнете рукаве на сакоу или да видите да ли вам више одговара пуштена или подигнута коса. Звучи једноставно, зар не? И ове цаке можемо наћи на интернету.


Такође, требате да балансирате комбинацију. Не би требало да имате више од 3 боје у комбинацији. Иначе би изгледало претрпано. Креирамо баланс и са обликом одеће. Уколико је доњи комад широк, горњи треба да буде узак, и обрнуто. Никад не требамо да носимо само широку или само уску одећу.



4. Додајемо детаље



Аксесоари су тако важни у свакој комбинацији. Они чине обичну комбинацију занимљивом. Увек је најсигурнија опција (и најелегантнија!) да изаберемо минималистички накит и торбу која се слаже уз остатак комбинације. Такође је најбрже и најефектније држати се неутралних боја. О чему смо толико пута причале на овом сајту. Али је занимљиво понекад изабрати торбу која се истиче и која је у контрастној боји у односу на остатак комбинације. Лето је савршено време да испробате плетену торбу уз једноставну комбинацију. 



Постави коментар