Тренд облачења 'скупо на буџету'

3.7.24

 


Сваки дан у часописима, медијима и на интернету виђамо упечатљиве комбинације које бисмо радо носиле, али онда уочимо да су то дизајнерски комади и да један изглед сачињен од тих комада може да кошта као наш аутомобил! Какав повратак у реалност. 


Чињеница је да инфлуенсери и познати носе скупљу одећу познатих дизајнера и модних кућа, па смо ми константно изложени притиску да исто тако изгледамо. Али чак и са скупом одећом и личним стилистом, и они могу имати промашаје. Исто тако и ми, са просечним буџетом и без стилисте (али читамо блогове о стилу ;), можемо имати непогрешив стил. 


Као што је потребно стилизовати скупље комаде да би изгледали феноменално, тако можемо да научимо да стилизујемо повољну гардеробу да би наш изглед изгледао скупље. Чак су и фирме брзе моде приметиле тренд облачења 'скупо на буџету', па сад имају у понуди много комада који одговарају на овај тренд. 


Потребно вам је само 5 кључних корака до остварења овог генијалног стила. 



1. Одећа мора да одговара вашој грађи



Одећа која је преширока, уска или на било који начин не одговара вашој грађи, изгледа јефтино на вама. Као да сте је позајмили од некога. Одећа мора савршено да одговара вашем телу. Ако вам не одговара, нађите доброг кројача који ће је прекројити за вас. Апсулутно никада немојте носити панталоне које су вам дугачке! Ово је највећи стилски прекршај. Панталоне се најлакше скраћују, то можете урадити сами код куће.

Такође, следећи пут кад будете обилазиле бутике, уздржите се од импулсивне куповине. Ако је нешто јефтино (мислимо на све комаде испод 1000дин), не мора да значи да вам је потребно. Ако вам не стоји савршено и ако се не уклапа у ваш стил, онда вам не треба. 



2. Будите минималиста



Већ смо неколико пута причале на овом сајту да минималистички комади изгледају скупо и елегантно. Мање је увек више. Па тако комбинујте што мање боја, и нека све буду неутралне. Црна, бела, крем су најпрактичније. Све три боје се савршено уклапају, па многи минималисти имају цео гардеробер сачињен искључиво од ових боја. На овај начин, сва ваша одећа се савршено комбинује, што је савршено за ваш буџет и време. Уз комбинацију неутралних боја додајте минималистички накит, никако неки гломазан.



3. Увек носите структурирану торбу



Приметићете да познате модне куће више имају у понуди структуриране него врећасте торбе. Разлог је једноставан. Структуриране торбе изгледају скупо и елегатно. Савршено се уклапају у ваш стил. Чак и кад носите спортску комбинацију, боље је носити структурирану торбу. Такође је бирајте у неутралним бојама, јер нам је циљ да изгледамо скупо без превише трошења новца. Комади у јарким бојама се не комбинују тако лако, па ће вам се мање исплатити.



4. Минималистички накит



Већ смо рекле да се минималистички накит савршено уклапа уз неутралне боје, али такође изгледа скупље и елегантије. Тренутно је популарно носити више минималистичких комада, рецимо три огрлице одједном. Али пошто су тако једноставне, не изгледају претрпано. Х&М већ дуже време има у понуди савршен минималистички накит за свачији буџет.



5. Носите каиш



Чак и ако вам не треба. Елегантан каиш у неутралној боји подиже елеганцију вашег изгледа. Можда се не примети толико као торба или ципеле, али овај мали детаљ тихо утиче на скупоћу вашег изгледа. Нађите један или два савршена каиша у неутралној боји, и моћи ћете да их уклапате уз све комбинације. 


Фото: Пинтерест

Постави коментар