Модно правило које требате да прекршите

30.7.24

 


Колико год ми волимо да причамо о трендовима и стилским смерницама на овом сајту, понекад морамо и да прекршимо неко модно правило. Поготово ако му је истекао рок трајања. Јер трендови то понекад учине модним правилима - учине их застарелим.


Једно застарело правило које требамо да прекршимо јесте да не мешамо злато и сребро. Већ неколико сезона чак дизајнери накита мешају ове метале, док дизајнери одеће такође комбинују златне и сребрне боје у једној комбинацији. 


Зашто бисмо онда ми пропустиле прилику да напокон комбинујемо злато и сребро? Имамо неколико савета како успешно да стилизујете два најпопуларнија метала.



1. Држите се минималности



Немојте да претерате са накитом. Изаберите комад који ће се највише истицати, а остали нека буду једноставни. Добро стилизован једноставан накит ће изгледати спонтано и природно, а не планирано (као што стварно јесте:).

На слици изнад имамо одличан пример. Златни прстен на кажипрсту је комад који се истиче, док је остало прстење једноставно и прати облик највећег прстена.



2. Држите се само једноставних облика



Још лакши начин стилизовања је да се држимо само једноставних облика накита. Најједноставнији облици су такође најповољнији, али са добрим стилизовањем изгледају можда чак и боље од упечатљивог накита. 


Једноставни облици су одлични за слојевито стилизовање. Четири до пет наруквица у истом стилу, прстење у великом броју не изгледају натрпани јер су облици једноставни. Огрлице у слојевима су један од најпопуларнијих стилова тренутно. Само је важно да огрлице буду различите дужине. Имамо одличан пример на слици испод.




3. Изаберите доминантну боју



Најбоље је да један метал буде доминантан у комбинацији, а други акцентни. Тако може златан накит да буде доминантан накит, а сребрни акценти - значи да га има много мање. Овако ћете избећи гужву у вашем изгледу. На слици изнад је златан накит доминантан, док имамо само једну сребрну наруквицу као акцентни комад.



4. Држите се истих облика



Пошто већ мешамо метале, остале стилске детаље морамо да држимо једноставним. Па би било најбоље да облици накита буду слични или чак исти. Исти накит, али у две различите боје изгледа скупље и одлично стилизовано.



5. Неутрална одећа



Мешани метали се одлично стилизују са одећом у неутралним бојама - сива, црна, бела, беж у различитим нијансама су савршене опције. Јарке боје или дезени са пренаглашеним принтовима нису за ову комбинацију јер ће се борити за пажњу са накитом. Док мешани накит уз једноставну одећу даје луксузне вибрације. 


Постави коментар