5 лаких начина да увек изгледамо сређено

17.8.24

 


Ако изгледаш добро, осећаш се добро. То је наш мото. Такође, мислимо да је ово истина за сваку особу. Али понекад немамо времена за склапање савршеног изгледа, или немамо идеју како бисмо неке комаде комбиновале. 


Потребна нам је стратегија како бисмо сваки дан изгледале сређено уз минимално труда. За добру стратегију јесте потребно више времена, али ћемо то време надокнадити (надокнадићемо и живце!) сваки пут кад нам буде требала добра комбинација за 5 минута. 

Нашли смо 5 лаких корака који ће вам помоћи да лакше правите комбинације за сваки дан и да сваки пут изгледате стилизовано.



1. Инвестирамо у основне комаде



Основни комади су, као што име каже, основа сваког ормара. Кад склапамо комбинацију, важно је да имамо добре основне комаде који се слажу уз све. Основни комади су фармерке које вам савршено пристају, кардигани, мајице стандардног кроја, балетанке, елегантније патике, бела кошуља, тексас јакна и слично. Они требају да буду удобни, практични и неутралних боја (да би се комбиновали уз све). 

Кад требамо да се обучемо на брзину, само требамо да се ослонимо на основне комаде и обући ћемо се за 5 мин. Рецимо, фармерке, балетанке и бела кошуља су савршена опција за брзи стајлинг за посао.



2. Додајте један посебан комад сваком изгледу



Основни комади су најпрактичнији за прављење комбинација, али су нам потребни и упечатљиви комади који ће учинити изглед још занимљивијим. Изгледу сачињеном од основних комада додајемо један или два упечатљива комада. Па тако комбинацији са фармеркама и кошуљом (или мајицом) додајемо штикле, сако или торбу у боји. Овде ће нам одлично послужити теорија додавања једног или два комада у боји 100% неутралној комбинацији, о којој смо причале у овом посту.



3. Накит је моћан аксесоар



Накит подиже комбинацију на виши ниво сваки пут, без изузетка. Најбоља опција, која се стилизује уз сваку комбинацију је минималистички накит. Упечатљив накит јесте забаван, али није тако флексибилан и не можемо да га носимо тако често. Док једноставне огрлице које можемо да комбинујемо и носимо по 2-3 одједном, можемо да носимо скоро сваки дан. Чак и спортске комбинације изгледају фантастично уз једноставну огрлицу или наруквицу. Направите своју мини колекцију основног накита коју можете изнова да носите. Овај накит не мора уопште да буде од злата или сребра. Х&М има у понуди феноменалне опције основног накита по приступачним ценама. 



4. Упасати мајицу



Не знамо зашто упасана мајица или кошуља изгледају толико елегантније, али важно је да знамо да овај трик успева сваки пут. Многи стилисти мисле да је потекао из Француске, али ми мислимо да је ово једноставно стилизовање популарно широм света већ скоро 20 година. 

Упасаћемо само предњи део мајице, задњи део остаје преко панталона или сукње. Уколико носимо занимљив каиш, одлично ће се истаћи уз упасану мајицу. 



5. Средите свој ормар



Звучи контрадикторно, али превише одеће у ормару не значи да ћемо моћи да склопимо боље комбинације и већи број комбинација. Толико опција нас често умори, и не знамо где да почнемо са стилизовањем. С друге стране, кад имамо мању али пажљиво одабрану колекцију знаћемо тачно шта нам треба. За свако годишње доба средите свој ормар и одлучите шта ћете да носите у следећа три месеца. Можете и да запишете који комад вам фали и шта требате да докупите. Али исто тако и одлучите шта ћете да избаците из вашег ормара. Често нам више проблема прави вишак одеће коју не знамо како да комбинујемо, или нам више не одговара. 

Своју личну колекцију за специфично годишње доба градимо од основних комада у неутралним бојама, тако да сваки комад међусобно може да се комбинује. Овако ћемо олакшати посао свакодневног стилизовања и уштедећемо новац јер нећемо куповати одећу непланирано или само зато што је на попусту. Имаћемо план који пратимо целу сезону. 

Постави коментар