Јесење јакне ступају на сцену - погледајте који трендови ће владати наредна три месеца

28.8.24

 


Знамо да је тешко размишљати о јакнама за јесен кад је напољу и даље преко 30 степени, али август траје још само два дана и ускоро ће нам затребати тренди јакне као и стилска решења за њих. Ми волимо да размишљамо раније о стилским решењима јер кад размислите, модне куће имају спремне колекције чак 6 месеци раније пре него што се нађу у продаји. Што значи да модни стручњаци морају да размишљају шта ће бити популарно скоро па годину дана унапред!


Ове јесење сезоне се брендови враћају класичним комадима. Ово је феноменална вест, јер су класични комади безвремени, свима савршено одговарају и лако се комбинују. Погледајте који модели јакни ће бити популарни наредних месеци.



1. Тренч капут



Енглеско чудо од капута је одавно освојило свет и не намерава да се заустави. Срећа па тренч капут није патентиран, па га можемо наћи у скоро свакој продавници брзе моде по повољним ценама. Апсолутно ниједан ормар није комплетан без тренча. Савршен је основни комад у коме ћете увек изгледати сређено и стилизовано, па га морате имати. Одлично се стилизује уз фармерке и кошуљу за једноставан послован стил, али је одличан и у елегантнијим комбинацијама. Краћа верзија тренча је такође одлична опција за свачији стајлинг, и исто се стилизује као дужи модел.



2. Блејзер



Блејзери су најбољи пријатељ сваке девојке. Савршен су стилски трик за инстант добијање професионалног изгледа. Чак се савршено комбинује уз фармерке и једноставну мајицу. Претходних сезона је владао блејзер ширих димензија (чувени oversize), али од септембра стижe новa опцијa. Најновији модел је струкирани блејзер који прави облик пешчаног сата, као на Х&М моделу изнад. Уколико желите да тестирате овај тренд без додатне куповине, можете да добијете исти ефекат ако струкирате ваш шири блејзер са каишом.



3. Кожна јакна



Сигурно сте претпоставиле да ће се кожна јакна наћи на јесењем списку најважнијих јакни! Како и не би, кад је један од најпрактичнијих комада у ормару? Није важно да ли је права или лажна кожа, у овај комад је вредно уложити јер одолева трендовима и можемо га носити уз скоро сваку комбинацију. За прелазно време комбинујемо кожну јакну уз лепршаву хаљину баш као Џесика Алба на слици изнад.



4. Тексас јакна



Тексас јакна је још један класичан комад у који је вредно уложити јер тексас јакне класичног кроја могу да вам трају чак до 10 година. Класичан крој је важан јер се лако уклапа у све трендове. Ове сезоне ћемо виђати неколико маштовитих модела којима ћемо морати да посветимо посебан пост. Али оно чему се радујемо у септембру и октобру је стајлинг на слици изнад. Тексас сукња + мајица + тексас јакна је класичан изглед који је као добитак на лутрији. Савршено стоји апсолутно свима, безвремен је и чак спада у комбинације тихог луксуза. За најсигурнију опцију му додајемо аксесоаре неутралних боја - наочаре, торбу и накит. Што се тиче обуће, бирамо патике, мокасине или балетанке. 



5. Јакна од лажног крзна



Забавна јакница од лажног крзна је савршен упечатљив комад за ваш јесењи стајлинг. Очекујемо забавне принтове у предстојећим месецима, што ће учинити облачење на око 20 степени веома забавним. Најсигурнија опција за стилизовање с овом јакном је уз неутралне комаде. Чак изгледа савршено уз монохроматску комбинацију - значи сви комади су у једној боји осим јакне. Као што на слици изнад модел носи све комаде у црној боји.



6. Прошивена јакна



Прошивена јакна је још један класичан модел који можете носити годинама. На први поглед изгледа као јакна за сваки дан, али савршено се комбинује за пословне прилике. Такође је практична и водоотпорна, па је можемо носити до касне јесени, све док нам време то дозволи.



Фото: Зара, Етси, Х&М, Пинтерест

Постави коментар